individual guidance - leadershipdialogue.eu

Bij Leadership Dialogue kunnen wij je ook met 1-op-1 coaching ondersteunen. Hieronder geven we je kort weer hoe wij daarbij te werk gaan. Je mag ten alle tijden kwaliteit van ons verwachten en we blijven continu bij je toetsten of jij de ondersteuning ervaart die je zoekt.

Waarom mensen bij ons komen

Wij zijn vooral met professionals bezig en vragen die bij deze doelgroep spelen. De oorzaken kunnen weliswaar liggen in de familie of andere privé aspecten, maar de aanleiding is bijna altijd binnen het professionele domein te vinden.

Bijv.

  • je weet niet hoe je moet omgaan met weerstand
  • je reageert te heftig als je een ‘rode lap’ ziet
  • je zoekt een manier om werkstress te verminderen
  • je wilt een ander pad inslaan waarin jouw talenten beter benut worden
  • je krijgt maar geen klik met je baas, medewerkers of collega’s
  • je loopt leeg en je weet maar niet waarom
  • je snakt naar rust in je kop en lijf
  • je weet niet waar je moet beginnen met jouw overvolle agenda

Coaching methodes

Wij gebruiken voor coaching een gereedschapskist gevuld met methodes en vaardigheden die wij in de loop der jaren hebben opgebouwd in de praktijk en diverse opleidingen. Daarin te vinden zijn o.a. onze eigen ‘leadership tree model‘, systemisch werken, NLP, MBTI, het gevoelsorkest, de leadership dialogue guide en uiteraard ‘het gesprek’ in al zijn vormen. Misschien ook wel provocerend, want met scherpte en humor kom je soms veel sneller tot de punt.

Wij werken graag in de natuur, tijdens een korte wandeling of een halve dag hiken. Maar soms is het ook gewoon handiger om op een rustige plek binnenshuis te blijven. Misschien wel met een groot vel papier erbij of een bokszak om even stoom af te blazen.

Spreek je liever Engels of Duits? Dat is geen probleem, alle diensten kunnen in drie talen worden aangeboden.

Bij ons kom je niet om per se een aantal sessies af te werken. Soms is een enkel gesprek namelijk al genoeg om je weer een stap vooruit te helpen. Daarom heeft Leadership Dialogue deze bijzondere mogelijkheden te bieden:

“Barpraat”

Misschien ben je wel iemand die graag in een pub komt of kwam. Je voelt je daar op je gemakt, kan even relativeren of even ongenuanceerd je mening ventileren. Dan kunnen wij in een geschikte kroeg (Hilversum of Utrecht) bij elkaar komen om het aan een tafeltje eens te hebben over de vragen die je bezig houden.

“Het Keukentafel gesprek”

Waar ben je meer jezelf dan thuis? Vaak sta je daar het sterkst, je ‘home turf’. Dat kan soms handig zijn als het bijvoorbeeld er om gaat je eigen kracht te vinden. Of omdat je het even laagdrempelig voor jezelf wilt houden.

“Buiten binnen laten”

Wist je dat mensen vanuit evolutionaire traditie het kijken naar natuur als ontspannen waarnemen? Het is per slot van rekening toch niet zo lang geleden dat de bossen ons natuurlijk habitat waren. Daarbij komt de extra frisse lucht en gezonde beweging. Weg van de dagelijkse beslommeringen is het een stukje makkelijker om bij jezelf te komen dan in de gebouwde omgeving. Dat maakt dat een natuurwandeling een hele geschikte basis legt voor een ontspannen gesprek. Maar het is meer dan alleen rondjes lopen met z’n tweeën! Wij maken volop gebruik van alle zintuigen, de topografie en wat we allemaal tegen komen. Verwondering ligt meestal in de kleine dingen van het leven…

De online “Leadership Dialogue Guide”

Een unieke methode om met een klein beetje ondersteuning een groots effect te bereiken. De guide is speciaal ontwikkelt voor managers die met hun eigen medewerkers in dialoog willen om een betere leiderschapsrelatie te realiseren. Lees er meer over op de uitgebreide pagina’s van deze gids.