Coaching voor (management-)teams

Soms loop je vast in je team. Je weet niet hoe je de muren moet afbreken die er opgetrokken worden en hoe je (weer terug) komt naar een soepel lopend team dat de uitdagingen aan kan.

Wordt er nu in je team bijvoorbeeld

  • niet open met elkaar gesproken?
  • niet vertrouwd op de ander?
  • ja gezegd en nee gedaan?

Of wil je gewoon naar een volgend niveau van samenwerking met jouw mensen?

In die gevallen bieden wij een team traject aan waarin wij samenwerken met onze outdoor partner outrac.nl. Onder begeleiding van een survival expert en de coach gaan jullie de bossen in om eens zonder afleiding van bekende kaders samen te gaan werken. Door de opdrachten die jullie moeten uitvoeren in een onbekende omgeving en met onbekende middelen wordt de groep automatisch terug gebracht naar de ‘essentials’. Groepsdynamiek komt feilloos boven drijven en door te reflecteren wat er buiten gebeurt wordt heel duidelijk wat binnen het team aan de hand is.

Achteraf hebben jullie

  • scherp waar jullie belangrijkste uitdagingen liggen als team
  • hebben jullie de juiste ontwikkelrichting in het vizier
  • en de eerste stappen naar een beter functionerend team al genomen.

Normaliter gaan wij 1-2 dagen de natuur in en combineren dit met observaties op de werkvloer en eventueel individuele coaching.

 

“Wij zaten in de fase dat we stappen moesten maken in de samenwerking van ons MT Commercie. Na kennismaking besloten dit proces te versnellen met de hulp van Tobias. Ik heb Tobias als een scherpe observator en bedreven (team) coach leren kennen. Hij wist snel de vinger op de zere plek te leggen waarom het in ons management team niet helemaal soepel liep. Wij staan als team nu veel sterker dan eerst. Een aanrader voor iedereen die betere samenwerking in zijn team wil realiseren. Deze mening deelt iedereen binnen het team!” (Arjan, CCO bij een rechtsbijstandverzekering)


een kleine impressie van een expeditie.