Coaching voor (project)managers

Leidinggeven is een vak apart. Zowel in de lijn als in een tijdelijk project, het faciliteren of aansturen van mensen om het beste uit je team te halen zijn je voornaamste taken. Voor leidinggevenden die nieuw in deze rol komen zijn er andere uitdagingen dan voor doorgewinterde managers.

 

De startende manager

Je bent gepromoveerd, gefeliciteerd! Maar misschien is het toch wel even wennen aan je nieuwe rol. Je inhoudelijke kennis komt wat meer op de achtergrond te staan en collega’s kijken anders tegen je aan dan dat je gewend was. Dat kan soms verwarrend zijn als je nieuw in deze rol komt te staan. Niet alleen technische kennis zoals jaar- of projectplanning, beoordelingen en administratie moet je jezelf toe-eigenen. Ook is het plots van groot belang hoe je met je mensen communiceert, het goede voorbeeld leeft en geschillen oplost. Je gaat op zoek naar je eigen stijl en probeert verschillende manieren uit om te kijken wat werkt.

Dan is het handig om met iemand van buiten te kunnen sparren. Je eigen gedrag en onbewuste patronen staan in de belangstelling want je team gaat je beoordelen op hoe je met hen en met jezelf omgaat. Met andere managers ervaringen uitwisselen is ook waardevol, maar op je eigen gedrag reflecteren is met directe collega’s meestal niet aan de orde.

 

De ervaren manager

Je weet al heel goed wat je doet en wat voor jezelf werkt en wat niet. Je hebt management cursussen gevolgd, bent wel eens eerder bij een coach geweest en het gaat allemaal best goed. Alleen wil het met sommige teamleden niet echt boteren of is de chemie binnen je team niet zoals je die zou willen hebben. Of je betrapt je er op dat je slordig bent geworden in het besteden van aandacht aan je rol en wilt weer eens ‘de zaag scherp houden’.

Dan is het zinvol om weer eens een scherpe blik van buiten binnen te halen. Nog eens onder de loep nemen wat je krachten en valkuilen zijn en wat voor jou de volgende stap in je ontwikkeling is. Laten we eens kijken welke puntjes jij op de i kunt zetten. Of wij pakken wat theorie erbij om te verkennen wat een goede leidinggevende toch weer zou moeten meebrengen. Een observatie tijdens een management meeting kan ook veel inzichten brengen en hoort daarom altijd tot de mogelijkheden.

In beide gevallen is mijn ervaring dat iedereen een stap vooruit maakt als je van buiten af eens goed meekijkt naar verborgen patronen, onbewuste gedragingen en hardnekkige overtuigingen. En dat hoor ik ook terug van degene die het zelf hebben ervaren.