Zit jij ook met de vraag hoe je jouw team of organisatie toekomstbestendig kan maken?

growing-from-the-ashes | toekomstbestendig zijn

De schreeuw om onze economie op een nieuwe manier te organiseren na deze corona tijd wordt steeds luider. Gelukkig maar, want business as usual zit er niet meer in – vanuit het planetaire perspectief alsook vanuit moreel perspectief. Het is tijd om nieuwe groei te realiseren. En als het even kan zonder eerst alles te moeten laten afbranden.

Maar hoe ga je als organisatie deze kwantumsprong maken? Hoe kom je vanuit de huidige lineaire en hiërarchische manier van werken tot een circulair en inclusief model waarmee we weer een paar millennia mee vooruit kunnen? Of met andere woorden: hoe maak je jouw organisatie toekomstbestendig? En hoe vertaalt zich dat naar de samenwerking binnen jouw team? Moet het anders dan nu, of juist niet?

jij-bepaalt-de-weg

Jij bepaalt de weg

Wij hebben de wijsheid niet in pacht, die heb jij zelf al (ook al denk je misschien van niet). En we kennen jouw organisatie niet van binnenuit, maar jij wel. Dus voor de antwoorden moet je niet naar buiten kijken, maar naar binnen. En de essentiële vragen die je bezig houden moet je niet voor jezelf houden, maar moet je juist uitspreken.

Dat is makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat dan concreet? Dit soort processen zijn net een expeditie: Je weet wat je wilt bereiken, maar op de weg daarnaar toe kan van alles gebeuren. Gedeelde doelen, goede voorbereiding en een heldere manier van samenwerken zijn essentieel voor succesvolle expedities.

Dat geldt voor de hele organisatie evenzeer als voor individuele teams. De vragen zijn anders, de structuur van het proces zeer vergelijkbaar.

Wij gidsen je op de reis

Wij gidsen je op de reis naar een toekomstbestendige organisatie

In het opzetten en begeleiden van dit soort ‘expedities’ kunnen wij helpen. Wij zorgen voor inspiratie van buiten over bijv. systeem denken, circulariteit, overvloed denken, creativiteit en authenticiteit, lessen uit het verleden en werken met succes principes. Wij begeleiden een intern team in het vormen van een denk-en-doe-tank en bij het schetsten van een routekaart naar een nieuwe organisatie of samenwerking toe.

Zo een route kent verschillende gradaties: Het kan gaan om een evolutie pad (stap voor stap verbeteren wat er is), een revolutie draaiboek (het roer drastisch omgooien) of een substitutie plan (iets nieuws bouwen door het oude af te breken).

Op zo een fundamentele wijze naar je team of organisatie kijken kan spannend zijn, misschien vindt je het zelfs doodeng. Maar welk alternatief heb je als je ervaart dat het niet langer verder kan zoals het nu gaat?

Neem contact met ons op om vrijblijvend te sparren over de nieuwe wereld en jouw plek daarin.