Jij bent een manager, een leidinggevende in een hiërarchische setting met een team dat je direct aanstuurt. Dat kan een management team zijn, een afdeling of projectteam. Dan is een van jouw belangrijkste verantwoordelijkheden dat je het beste uit je team haalt.

Op de momenten dat je er even bij stilstaat hoe de samenwerking met je team loopt, denk je dan weleens:

  • “Ik moet echt eens met mijn mensen praten hoe we als team beter kunnen functioneren”;
  • “Ik vraag me af of mijn medewerkers eigenlijk begrijpen dat ik de beste intenties heb”; of
  • “Ik wou dat ze eens zeiden waar het op staat; Ik heb niet het gevoel dat ze uitspreken waar ze mee zitten.”

Onze online dialoog gids helpt je hierbij door gesprekken te faciliteren over je eigen leiderschap. Dat kan best spannend zijn, dat voelt vrijwel iedereen zo. Met deze gids creëer je echter een veilige setting voor een constructief gesprek. Wij helpen je met het stellen van de juiste vragen. Zij helpen jou om als leider te groeien. Samen worden jullie beloond met een team dat beter functioneert.

Probeer deze gids en ga samen een gesprek aan dat ertoe doet! Start hier!

Bij uitstek geschikt voor leidinggevenden die niet makkelijk het gesprek aangaan over hun eigen leiderschap, maar voor iedereen zit er wel een nieuw inzicht in.

De standaard vragen zijn gebaseerd op de leiderschapstheorie van Prof. M. Weggeman. Maar misschien gebruiken jullie intern liever een andere theorie. Dat is geen probleem, wij kunnen verschillende theorieën in onze beproefde methode verwerken. Neem contact met ons op voor maatwerk vragen.

Waarom deze gids?

WAAROM wil je de Leadership Dialogue Guide gebruiken?

Smart leaders today engage with employees in a way that resembles an ordinary person-to-person conversation more than it does a series of commands from on high. Furthermore, they initiate practices and foster cultural norms that instill a conversational sensibility throughout their organizations. [Boris Groysberg & Michael Slind in the Harvard Business Review]

Dit inzicht werd al in 2012 opgedaan toen de auteurs meer dan 100 bedrijven onderzochten. Zij zagen duidelijk dat de trend gaande is dat slimme organisaties steeds vaker proberen ‘een goed gesprek’ te voeren dan ‘de boodschap er doorheen te drukken’.

Uit onze ervaring weten wij dat niet alleen CEO’s en het hoge management maar alle leidinggevenden kunnen profiteren van dialoogvaardigheden. Deze zijn met name:

  • vertrouwelijkheid,
  • interactiviteit,
  • inclusie en
  • doelmatigheid.

In het bijzonder over de laatste vaardigheid zeggen de onderzoekers dat zij “leiders en medewerkers in staat stelt om uit het over en weer van discussie en debat strategisch relevante acties af te leiden”. Dit is niet alleen zo voor de bedrijfsstrategie maar ook en vooral voor de directe relatie tussen leidinggevende en medewerker.

De Leadership Dialogue Guide gaat over de bevordering van persoonlijke interactie tussen mensen in organisaties – het staat voor de renaissance van het ‘menselijke maat’ in organisaties. Net zoals echt slimme leiders het doen.

De gids gaat u nieuwe inzichten brengen, beter begrip tussen leidinggevende en medewerkers, en bevordert ook daadwerkelijk actie te nemen.