Wij ontvangen onze user feedback op het moment dat de gesprekken zijn gehouden. Op basis daarvan blijven wij de gids verbeteren en zijn wij blij met het positieve feedback dat wij krijgen. Hieronder een aantal reacties op de leadership dialogue guide:

 

Wij hadden een goed gesprek! Dank jullie wel voor deze mogelijkheid.    (Hans, eigenaar van een trainingsbureau)

 

Dit was een interessante exercitie. Dank jullie wel.   (Harold, COO van een financiële instelling)

 

Deze vragen had ik nooit gesteld, maar het werkte erg goed voor mij en mijn teamleden.    (Richard, operationeel manager van een food service bedrijf)

Wij ontvangen ook feedback over onze individuele coaching:

Wij zaten in de fase dat we stappen moesten maken in de samenwerking van ons MT Commercie. Na kennismaking besloten dit proces te versnellen met de hulp van Tobias. “Ik heb Tobias als een scherpe observator en bedreven (team) coach leren kennen. Hij wist snel de vinger op de zere plek te leggen waarom het in ons management team niet helemaal soepel liep. Met een geslaagde en verrassende team dag buiten de gebaande paden en aansluitende individuele coachingstrajecten heeft hij ons geholpen om dichter bij elkaar te komen. Wij staan als team nu veel sterker dan eerst. Een aanrader voor iedereen die betere samenwerking in zijn team wil realiseren. Deze mening deelt iedereen binnen het team! Ik zie uit naar de volgende stap van onze samenwerking.   (Arjan, CCO bij een rechtsbijstandverzekering)

Het allerbelangrijkste voor mij in zulke persoonlijke sessies is het vertrouwen in elkaar om je vrij uit te kunnen spreken. Dat is vanaf moment één gelukt. Geen moment heb ik hieraan getwijfeld of me ongemakkelijk gevoeld. Ook de wijze waarop je feedback hebt gegeven en de manier waarop je inzicht hebt gegeven in mijn eigen rol in specifieke situaties waren prettig, zinvol en zijn in mijn achterhoofd opgeslagen en worden daarmee onderdeel van mijn “zijn”. De rust en het gevoel van gelijkwaardigheid (geen oordeel alleen uitleg) maken dat, ondanks mijn redelijk hoge mate van zelfreflectie, nog meer bewustwording op gedrag is ontstaan. Dank voor je hulp.   (Addy, afdelingshoofd bij een rechtsbijstandverzekering)