Voelt jouw team als een winnend team of niet?Staat jullie team sterk genoeg?

Wat je graag wilt is een ijzersterk team. Een club mensen die de gestelde opgave fluitend aan kan. En ook nog tijd blijft houden om te innoveren, te verbeteren en leuke dingen met elkaar te doen. Een team in flow….

Maar misschien lopen jullie juist vast in het team. Jullie weten niet meer hoe de muren moeten worden afgebroken die er opgetrokken zijn; en hoe jullie (weer terug) kunnen komen naar een soepel lopend team dat de uitdagingen aan kan.

Wordt er in jullie team bijvoorbeeld:

  • niet open met elkaar gesproken?
  • niet vertrouwd op de ander?
  • ja gezegd en nee gedaan?
  • of blijven acties eindeloos liggen?

Dan is het tijd om er met de nodige scherpte en objectiviteit naar te kijken. Laat ons daarbij helpen, want hier zijn wij goed in! Wij observeren en faciliteren professionals naar meer Team Kracht.

Doe eens onze gratis Team Kracht Toets om er snel achter te komen hoe jouw team ervoor staat!

Team Kracht Toets

3 nutriënten voor Team Kracht

In onze filosofie zijn er 3 belangrijke nutriënten voor sterke teams: Menselijkheid, Helderheid en Daadkracht. Deze kapstok geeft je als manager een makkelijk te onthouden kompas, zonder oppervlakkig te zijn. Er ligt namelijk een vrij compleet model aan ten grondslag. Maar geen enkel model of theorie kan de praktische ervaring vervangen die je moet opdoen in de omgang met Team Kracht Ontwikkeling.

Daarom zijn onze maatwerk trajecten er ook altijd op gericht dat de manager van het team (of welke titel je ook wilt gebruiken voor degene die de eindverantwoordelijkheid draagt) zelf ook groeit. Wij doen het niet voor jullie, maar jullie doen het met onze hulp.

In het geval dat de team dynamiek aan verbetering toe is – of je wilt gewoon naar een volgend niveau met je team – bieden wij team trajecten op maat. Dit kan variëren van lezingen en workshops naar expedities en langdurige begeleiding op de werkvloer.

2 dagen op Team Kracht Expeditie

Voor expedities werken wij graag samen met onze outdoor partner outrac.nl. Onder begeleiding van een survival expert en de coach gaan jullie de natuur in om eens zonder afleiding van bekende kaders samen te gaan werken. Door de opdrachten die jullie moeten uitvoeren in een onbekende omgeving en met onbekende middelen wordt de groep automatisch terug gebracht naar de ‘essentials’. Groepsdynamiek komt feilloos boven drijven en door te reflecteren wat er buiten gebeurt wordt heel duidelijk wat binnen het team aan de hand is.

Achteraf hebben jullie

  • scherp waar jullie belangrijkste uitdagingen liggen als team
  • hebben jullie de juiste ontwikkelrichting in het vizier
  • en de eerste stappen naar een beter functionerend team al genomen.

Normaliter gaan wij 1-2 dagen de natuur in en combineren dit met observaties op de werkvloer en eventueel individuele coaching.


een kleine impressie van een expeditie uitgevoerd onder de vlag van een adviesbureau.