Met licht en warmte naar nieuwe inzichten

kampvuur-coaching-leadershipdialogue.eu

Vuur geeft warmte, geborgenheid en nodigt uit tot dromen, reflecteren en bezinnen. Vuur speelt daarom al eeuwenlang een belangrijke rol bij tradities en ceremoniën. En het kan een subtiele maar belangrijke rol spelen in een hedendaagse setting: Voor teams maar ook voor individuele coaching is het een krachtig tool om snel effecten te bereiken.

Kampvuur voor teams

In het dagelijkse leven werken wij vaak samen in teams, tijdelijk zoals in projecten of stuurgroepen, of als afdeling of ander permanent verband. Maar hoe vaak is er nou de ruimte en aanleiding om een gesprek te voeren dat raakt? Een overleg dat de diepte in gaat zonder dat het ongemakkelijk of onveilig aanvoelt? Dat is op kantoor moeilijk te realiseren, maar buiten rond het vuur veel makkelijker.

Een gesprek rond het kampvuur is een echte ijsbreker om verbinding te maken tussen de individuen in een veilige omgeving. Wij spelen door variaties in de begeleiding in op de specifieke situatie van jullie team: van stoer tot kwetsbaar en van rationeel tot spiritueel, wij weten hoe wij de juiste snaar raken om effect te sorteren.

Geschikte momenten zijn bijvoorbeeld aan het einde van een strategie- of heidag, tijdens team building, een kick-off bijeenkomst of trainingsdag. Ook voor lastige besluitvormingsprocessen is het een uitstekende interventie om een impasse te doorbreken. Zo kan je bijvoorbeeld volgens de methodiek van het Native American Medicine Wheel op een verrassende manier van perspectief veranderen en opnieuw kijken naar een taai vraagstuk.

Alleen met de coach

Met vuur is het heel makkelijk om een situatie te creëren waarin veel los kan komen in een individu. Samen met je coach van Leadership Dialogue kun jij je gedachten de vrije loop laten. Laat het vuur zijn werk doen en ga mee in het moment. Wij helpen jouw bij het vinden van je eigen wijsheid.

Je leert in deze sessie met materialen uit het bos en een vuurstaal zelf vuur te maken. Rond het vuur kan je vervolgens met de vraag die je bezig houdt de diepte in.

Een mooie combinatie van stoere bush-craft en impactvolle coaching. Effective by nature!

Logistieke zaken

Kampvuur coaching is voor individuen met een persoonlijke vraag, of voor teams die een gezamenlijke vraag hebben. Een sessie duurt ongeveer 2 uur en vindt uiteraard buiten plaats.

Ben je al op een locatie, bijvoorbeeld voor je heidagen of management workshop, dan komen wij naar jullie toe. Er moet wel een geschikte plek zijn voor het vuur met daaromheen genoeg zitplaatsen en moet de terreineigenaar toestemming geven. Dat kunnen wij voor jullie achterhalen. Het is extra leuk als er op loopafstand tondel en hout te verzamelen is.

Slecht weer hoeft geen showstopper te zijn. De ervaring wordt alleen maar intensiever!