“I took a walk in the woods and came out taller than the trees.”

Waarom deze wandeling je goed doet

Eerst ontspannen, dan weer met volle kracht vooruit. Dat is hoe je na inspannende tijden weer kan opladen. En de huidige tijd is voor iedereen belastend. COVID-19 en alle genomen maatregelen vragen veel van ons en wij moeten ons continu aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Vaak vergeten wij door al die drukte te voelen wanneer we toe zijn aan ontspanning.

Voel jij je uitgeput of moe? Een beetje leeggelopen of overmatig prikkelbaar? Dan heb je bewust of onbewust veel gegeven en ben je toe aan een intensief rustmoment (Ja, dat kan :)). Dan heb je baat bij het vinden en vasthouden van je innerlijke anker. Klim mee bovenop je hoogstpersoonlijke rots in de branding!

Wat je gaat meemaken

Wij gaan de natuur in en maken heel bewust even tijd voor niks. Dat kan beter in de natuur dan op de bank thuis (als je echt niet naar buiten kan kijk eens hier), want wij activeren andere zintuigen dan je normaliter gebruikt. De natuur helpt je daarbij en heeft een gezonde invloed op je lichaam en geest.

In anderhalf uur lopen, staan, zitten, zoeken en dromen wij een eindje door het bos of de hei. Wij gaan de wereld vanuit een ander perspectief waarnemen en daardoor kan je ook jezelf vanuit een ander perspectief ontdekken. Je gaat naar huis met nieuwe mogelijkheden om de ontspanning die je gaat ervaren opnieuw en zelfstandig op te zoeken.

“I took a walk in the woods and came out taller than the trees.”

Henry David Thoreau
5 zintuigen wandeling - natuurlijk tot rust en ontspanning komen

Laat je verrassen hoeveel er nog te ontdekken valt in de natuur. Ogenschijnlijk weet je wel hoe een bos er uit ziet, maar heb je ooit van dichtbij gekeken welk ontwerp een beukenblad heeft? Weet je hoe het oppervlak aanvoelt of hoe het smaakt? Gebruik je neus om te ervaren welke bomen in de buurt staan! En luister aandachtig naar de symfonie van de vogels die jou misschien iets te vertellen hebben. (Maar meestal zijn ze druk bezig met zichzelf, dus je moet een beetje geluk hebben…)

En ja, natuurlijk is deze wandeling Corona-proof. Wij houden afstand van elkaar en zwaaien in plaats van handen schudden.

Als je de smaak te pakken hebt kan je ook eens onze Talentenspeurtocht proberen: Een wandeling langs jouw valkuilen en uitdagingen om aan het einde te genieten van het uitzicht op jouw kwaliteiten en talenten.