Ben jij er klaar voor om jezelf te ontdekken?

Op een manier die niet alleen jou, maar ook de wereld om je heen vooruit helpt?

Ga mee op VolunTour – professional edition!


VolunTour is een uniek ontwikkeltraject dat persoonlijk leiderschap en sociaal ondernemerschap combineert – het is een expeditie naar het Dak van de wereld. Als jij meedoet aan VolunTour zal je ongekende ervaringen opdoen. Je leert jezelf beter kennen dan op andere cursussen die je misschien al gevolgd hebt.

Dit is jouw expeditie!

voluntour-(c)outrac-leadership dialogueeen groeitraject van 6 maanden

maandelijkse meet-ups

individuele coaching

een expeditie van 16 dagen naar Nepal

je start een sociaal impact project

outdoor skills

een relatie boost met je baas en/of medewerkers

een groep gelijkgestemden

onvergetelijke ervaringen

Voor wie is ‘Voluntour – professional edition’?

Dit is de ‘Voluntour – professional edition’ en is ontworpen voor de doelgroep van (young) professionals. Grofweg tussen 20-40 jaar; gedreven om zich zelf te ontdekken; betrokken om al doende iets terug te geven; open voor de ervaring die onze ‘outdoor way’ te bieden heeft.

Wat leer je?

Tijdens dit traject bieden wij veel praktische handvatten en kennis, reflectie op je persoonlijke ontwikkeling en outdoor skills. Die ontvang je van de trainers, van andere deelnemers en al die mensen die je op deze expeditie zult ontmoeten. Wat je in dit traject gaat realiseren is o.a.:

 • Een eigen visie op jouw leiderschapsstijl;
 • Bewustzijn over hoe jij leiding geeft aan je eigen leven en aan anderen;
 • Je leert connectie met jezelf te maken of te verdiepen;
 • Je verbreedt je horizon – letterlijk en mentaal/emotioneel/spiritueel;
 • Je maakt beter gebruik van je kwaliteiten en talenten;
 • Je gaat meer op jezelf vertrouwen;
 • Je wordt effectiever in de interactie met anderen;
 • Je realiseert een social impact project – dit jaar in Nepal;
 • Je leert een heleboel bijzondere outdoor skills.
Wie zijn je gidsen?Leadershipdialogue.eu - coaching for professionals - effective by nature

Tobias Stöcker is oprichter van Leadership Dialogue en een ervaren trainer en coach. Naast (team-)coaching adviseert hij organisaties bij de implementatie van veranderingen en bijkomende gedragsontwikkeling. Tevens heeft hij een lange track-record in duurzaam en sociaal verantwoord ondernemen. Je kunt hem bereiken op 06-29576693

outrac.nlGerrit Onstein is eigenaar van Outrac. Hij heeft al ruim 25 jaar ervaring met internationale projecten, trainingen en duurzaam vrijwilligerswerk. Hij is avonturier en outdoor instructeur met veel gevoel voor de impact die ‘the outdoor way’ op jouw persoonlijke ontwikkeling heeft. Je kunt hem bereiken op 06-81890625

In Nepal werken wij samen met Volunteers Initiative Nepal (VIN), een betrouwbare partij met de juiste connecties en veel ervaring in het faciliteren van social impact projecten en verantwoord toerisme.

De werkwijze van jouw gidsen kun je kenmerken als authentiek, open, recht door zee en met een goede portie humor. Wij zullen er alles aan doen om het beste uit jezelf te halen.

Maak kennis met je gidsen:
Op aanvraag organiseren wij voor groepen van 6-12 personen een spetterend  

Praktische vragen:

VolunTour start telkens in oktober of april. Hieronder is de tijdslijn van oktober weergegeven, voor april verschuift alles om 6 maanden.

In het kort:

 • oktober: individuele intakes
 • oktober/november: start*, kennismaking als groep, social impact project introductie, persoonlijke doelen bepalen
 • november – maart: project planning en voorbereiding, individuele coaching
 • maart: voorbereiding expeditie en project
 • april: expeditie (eerst het project opzetten, dan de bergen in trekken**), terugkomdag enkele weken later en de presentatie over jouw persoonlijke doelen

* Onze eerste monthly meet-up zal in oktober of begin november plaatsvinden. De ontmoetingen zijn waarschijnlijk zaterdag middag in het midden van het land. evtl. zullen enkele meetings ook op een vrijdag plaatsvinden. Tijdens de meet-ups wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van jezelf, de groep als geheel, en ook aan het project.

** Tijdens onze expeditie in Nepal blijft jouw ontwikkeltraject gewoon doorgaan. Onze specialiteit is niet voor niets “persoonlijke ontwikkeling – the outdoor way”.

Deze professional edition kost € 5.640,-. excl. BTW. Daarin niet inbegrepen is de vlucht naar Nepal en het Visa.

Wij vragen jou tevens een reisverzekering af te sluiten met wereldwijde dekking.

Jij hebt naast de 16 dagen in Nepal nog 7 contactdagen met de groep in Nederland. Daarnaast volg je een individueel coachingstraject.

Voluntour is een uniek concept waarbij de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap centraal staat. Jij als deelnemer gaat er veel vaardigheden bij opdoen en met een rugzak vol nieuwe competenties op je werk verschijnen. Wij hanteren daarbij een ‘experienced based learning‘ methode; dat betekend dat je een écht social impact project gaat realiseren en al doende – door continue reflectie en inspiratie – groeit in je leiderschapskwaliteiten. Binnen het individuele coaching kunnen er ook vraagstukken worden aangepakt die relevant zijn voor jouw functioneren op je werk.

Ook het gebruik van de Leadership Dialogue Guide heeft een directe positieve impact op je werkrelatie met je medewerkers/leidinggevende.

Je werkgever kan er ook voor kiezen om Voluntour binnen de organisatie aan te bieden. Dan kunnen wij maatwerk bespreken! Bij meer dan 3 personen vanuit dezelfde organisatie kunnen wij namelijk extra korting geven op o.a. onze Leadership Dialogue Guide en team coaching. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Sommige werkgevers vragen om een eigen bijdrage in de vorm van eigen vakantiedagen of soortgelijks. Wees creatief als het nodig is en grijp deze kans met beide handen aan!

Dat kan op verschillende locaties zijn. Waarschijnlijk zullen wij voornamelijk in het midden van het land afspreken.

‘Voluntour

– professional edition’ kent 6-10 deelnemers.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een social impact project op te zetten. VIN kent er een heleboel programma’s waarmee zij ervaring hebben. De groep die samen op Voluntour gaat kiest er één uit en dat wordt gezamenlijk opgezet.Het voluntour 2017 project

Een van de grote problemen in Nepal, met name in de landelijke gebieden, is plastic zwerfafval en afvalverwerking. Een basale bedreiging van de natuur en ook de volksgezondheid. Simpele initiatieven kunnen daarin al een enorme impact hebben. De kunst voor jou en je expeditiegenoten is het om een project te ontwerpen wat impact maakt en vooral uitvoerbaar is! Kernvragen die jouw sociale en leiderschapsvaardigheden zullen vereisen zijn ‘Hoe breng ik kennis over bij de bevolking?’, ‘Hoe breng ik de mensen daar in beweging?’ en ‘Hoe zorg ik ervoor dat het project in stand blijft na ons vertrek?’.

Wij gaan ons onderdompelen in de lokale cultuur en gemeenschap. Ons verblijf zal dan ook zo veel mogelijk bij lokale families of eenvoudige onderkomens zijn. Waarschijnlijk wel allemaal in één onderkomen.

Tijdens de expeditie overnachten wij in de gebruikelijke tea houses die op de trails aanwezig zijn.

Met een gemiddelde fitness kan je prima meedoen! Wij lopen op de expeditie tussen de 2 en 6 uur per dag en je zware rugzak wordt gedragen door de (verplichte) porters die ons begeleiden. Naast je mentale ontwikkeling heb je ook wel een half jaar de tijd om flink te gaan wandelen in Nederland, dan kan je Nepal ook volop genieten. Mocht het nodig zijn, dan kunnen wij de route ook aanpassen aan de fitheid van de groep.

Naast de ontwikkeling of verdieping van je leiderschap kwaliteiten en het doorgronden van je persoonlijke vraagstukken zul je ook leren op het gebied van:

 • Je eigen kompas leren gebruiken. (Wat is belangrijk voor jou, waar krijg je energie van en wat houdt je tegen?)
 • projectmanagement (Je gaat met vreemden een heel social impact project opzetten in een vreemd land. Zonder strakke planning en samenwerking lukt dat niet.)
 • Hoe inspireer ik anderen en realiseer ik blijvende verandering (Ga er maar aanstaan: je hebt in Nepal 4 dagen de tijd om de doelgroep aldaar mee te nemen in je plan en de uitvoer na jouw vertrek te borgen)
 • sociaal ondernemerschap (Je hoeft geen business case op te stellen – was het maar zo makkelijk. Je moet en levensvatbaar project in het leven roepen dat toegevoegde maatschappelijke waarde levert zonder afhankelijk te zijn van externe bronnen.)
 • effectief communiceren en samen werken (projecten draaien is zo een beetje iedereen mee bekend, maar weet jij ze ook effectief te maken?)
 • Probleem oplossend vermogen (Heb je een waterdicht plan bedacht, zit het toch anders in de realiteit. Wat doe je dan?)
Deze expeditie is bedoeld om jezelf te ontwikkelen, het leiderschap over jouw leven met beide handen vast te pakken. Ervaringen op te doen die jouw een nieuw perspectief geven. Individuele coaching helpt daarbij, want iedereen sleurt wel bewuste of onbewuste barrières met zich mee. Dit soort barrières zitten in je hoofd of in je hart en weerhouden jou je volle potentieel vrij te maken. Voor iedereen kan dit anders zijn, daarom dus individuele coaching – op maat gemaakt voor jouw vraagstelling.

Hoe werkt de leadership dialogue guide?Leadership Dialogue Guide

Omdat dit de ‘professional edition’ is kan je tijdens de gehele looptijd ook gratis gebruik maken van de online leadership dialogue guide. Deze gids faciliteert goede gesprekken in een hiërarchische setting. Het gesprek gaat over het leiderschap dat jij ervaart in jouw werkrelaties. Ben je zelf manager, kan je deze gids inzetten om met je eigen medewerkers een leiderschapsdialoog te voeren. Of dus met je eigen baas.

Wij kijken ernaar uit om kennis met je te maken! Laat ons samen op expeditie gaan!